Jump to content


Photo

VX ACE MACK character sprites

Mack VX ace sprites 32x48

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
9 replies to this topic

#1 Maydream

Maydream

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 20 June 2012 - 08:22 AM

Hi, everyone!

I'm desperately trying to insert character sprites created via Mack's generator into vx ace game.
The problem is, it looks like it supports only 32x32 sprites, when Mack's are 32:48.
Is there any solution? Thank you

#2 mobychan

mobychan

    CodeMaster

  • Members
  • 308 posts

Posted 20 June 2012 - 08:27 AM

Ace supports sprites in any sizes.
However, if you've got only 1 Spriteset in your image (1 character 3x4) you have to put $ at the start of it's name.
Look at the Big Monster sprites, they are bigger than 32x32 and have only on spriteset ^^
Posted Image
Posted Image
Supporting
Spoiler

#3 Maydream

Maydream

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 20 June 2012 - 09:04 AM

Thanks a lot for the reply, but I have already tried to do that! Here' s what i got
http://postimage.org/image/ys9ybqh0h/

Edited by Maydream, 20 June 2012 - 09:07 AM.


#4 Celianna

Celianna

    VX/Ace tileset artist

  • Global Moderators
  • 6,802 posts

User's Awards

        

Posted 20 June 2012 - 09:15 AM

You're using the wrong image dimensions and probably the wrong amount of frames. Ace uses 3 frames per side, so that makes 3 columns and 4 rows (up, left, right, down). Please adjust your sprite to that.

new_logo_small_zpsae8f2402.png
A new dungeon-themed tileset in the works.


#5 mobychan

mobychan

    CodeMaster

  • Members
  • 308 posts

Posted 20 June 2012 - 09:17 AM

sorry, I forgot one thing, XP used 4 Frames (columns) 2 of them are the same (the still standing pose) and ace uses only 3 (since the still standing one in xp is just a copy anyway)
you have to remove one of the still poses of the xp set so you have the stepping poses left and right and the still one in the middle ^^
Posted Image
Posted Image
Supporting
Spoiler

#6 Maydream

Maydream

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 20 June 2012 - 09:31 AM

Thanks again! And additional thanks to Celianna for her awesome tilesets i've been using ^___^. I've cropped the image like u said. Still the frames dont fit :(
http://postimage.org/image/ituwdslo1/

#7 Dagny

Dagny

  • Banned
  • 1,369 posts

Posted 20 June 2012 - 09:32 AM

However, if you've got only 1 Spriteset in your image (1 character 3x4) you have to put $ at the start of it's name.


Edited by frieza, 20 June 2012 - 09:33 AM.

finalbossblues.com podcasts, tutorials, articles


#8 mobychan

mobychan

    CodeMaster

  • Members
  • 308 posts

Posted 20 June 2012 - 09:32 AM

you forgot the dollar sign $ ^.-
Posted Image
Posted Image
Supporting
Spoiler

#9 Maydream

Maydream

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 20 June 2012 - 09:38 AM

Sigh... I'm so stupid >_<. Thnak you guys for the help! Cheers

#10 Celianna

Celianna

    VX/Ace tileset artist

  • Global Moderators
  • 6,802 posts

User's Awards

        

Posted 20 June 2012 - 09:58 AM

Despain, try not to just quote someone's post and use it as the only content in your post.

This thread is being closed, due to being solved. If for some reason you would like this thread re-opened, please report this post and leave a message why. Thank you.

new_logo_small_zpsae8f2402.png
A new dungeon-themed tileset in the works.