Cannot read property 'removeCurrentAction' of null

Discussion in 'Javascript/Plugin Support' started by Jenova, Oct 2, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jenova

    Jenova Because you are...a puppet! Veteran

    Messages:
    175
    Likes Received:
    112
    Location:
    Hawaii
    First Language:
    English
    Primarily Uses:
    RMMV
    Hello, so when I try to get my enemy to do a force action, this error occurs:

    Code:
    TypeError: Cannot read property 'removeCurrentAction' of null
    This is the full stack trace:
    [​IMG]

    And this is the troop event that the error shows up on:

    [​IMG]

    Can anyone help me out? Thanks! :)
     
    #1
  2. Andar

    Andar Veteran Veteran

    Messages:
    28,637
    Likes Received:
    6,578
    Location:
    Germany
    First Language:
    German
    Primarily Uses:
    RMMV
    1) does that error happens if you start a new game in playtest or after you load a saved game or in both cases?
    2) please give a screenshot of your plugin manager with all plugins - and check for yourself that the yanfly plugins are in exactly the order required, you simply cannot add them in a random order or it could cause a lot of problems.
     
    #2
  3. Jenova

    Jenova Because you are...a puppet! Veteran

    Messages:
    175
    Likes Received:
    112
    Location:
    Hawaii
    First Language:
    English
    Primarily Uses:
    RMMV
    This error happens when I run a Battle Test against a troop that has above events triggering at 25% life or lower.

    Expanded view:
    [​IMG]

    Plugin List:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Could it be my plugins? I wouldn't be surprised since I am using so many, but it seems to be a bug with RPG Maker mv, at least it seems that way. :/
     
    #3
  4. Andar

    Andar Veteran Veteran

    Messages:
    28,637
    Likes Received:
    6,578
    Location:
    Germany
    First Language:
    German
    Primarily Uses:
    RMMV
    Please test in game, NOT with battle test.
    Battle test loads only part of the plugins (depending on the plugin programmer, nothing can be done about that by the RM), so it is not reliable for bughunts.
     
    #4
  5. bgillisp

    bgillisp Global Moderators Global Mod

    Messages:
    12,303
    Likes Received:
    12,515
    Location:
    USA
    First Language:
    English
    Primarily Uses:
    RMVXA

    I've moved this thread to Plug-in Support. Please be sure to post your threads in the correct forum next time. Thank you.

     
    #5
    Jenova likes this.
  6. Aloe Guvner

    Aloe Guvner Walrus Veteran

    Messages:
    1,626
    Likes Received:
    1,049
    Location:
    USA
    First Language:
    English
    Primarily Uses:
    RMMV
    This should be straightforward to confirm, try the same troop event on a blank project with no plugins.

    If you can reproduce the error then, it could be a real bug with MV. Otherwise if you can't produce the bug, it's time to start checking the plugins you added.
     
    #6
  7. Jenova

    Jenova Because you are...a puppet! Veteran

    Messages:
    175
    Likes Received:
    112
    Location:
    Hawaii
    First Language:
    English
    Primarily Uses:
    RMMV
    After testing ingame, it seems this error does not show up. Thank you guys for your help. Sorry if I jumped to conclusions. LMAO I didnt know that Battle Test didnt load all plugins. Now I do. Thanks again! :)
     
    #7
  8. slimmmeiske2

    slimmmeiske2 Little Red Riding Hood Moderator

    Messages:
    5,677
    Likes Received:
    4,158
    Location:
    Belgium
    First Language:
    Dutch
    Primarily Uses:
    RMXP

    This thread is being closed, due to being solved. If for some reason you would like this thread re-opened, please report this post and leave a message why. Thank you.

     
    #8
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page