Distribution package won't create with "Exclude Unused Files" option? [MZ]

Skwis

Villager
Member
Joined
Sep 21, 2020
Messages
9
Reaction score
4
First Language
English
Primarily Uses
RMMZ
It won't even give me the "Failed to create distribution package" error message that I see everyone else get when I search this issue.
It just shows me an empty progress bar that will never fill.
Capture.JPG

This only happens when I select the Exclude Unused Files option. I really don't want to have to spend an hour manually deleting every single unused file in my distribution package if I can help it.
Anyone else experience this issue before?
 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
31,768
Reaction score
7,869
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
no, but I can think of several possible causes.

One possibility is that one or more of the files in your project are breaking one of the networking rules - for example the "no spaces in filenames" rules or something like this.

Second possibility is that you simply have too many files that are not part of the maker in your project.

Third option is wrong target directory. NEVER deploy into the same folder as your project, you need a different output folder for deployed games. And make sure that that target directory follows the networking rules as well - for example only latin letters and arabic numbers, no non-latin letters (which disqualifies the entire user folder if your username is in a language that uses different lettering).

if those three guesses don't help we need more infos about your project and your editor to help you
 

Skwis

Villager
Member
Joined
Sep 21, 2020
Messages
9
Reaction score
4
First Language
English
Primarily Uses
RMMZ
I've resolved the issue, however I still don't know what caused it in the first place.

What I did was I made a new project, then simply copied all folders from my previous project over the folders of the new project.

The only files that I didn't copy over were:
game.rmmzproject
index.html
package.json

So I guess whatever the problem was must've been somewhere in the data of one of those 3 files.
 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
31,768
Reaction score
7,869
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
do you have a www folder inside your project? Hopefully not, but if there is then the error was a wrong deployment as I mentioned above.

the three files you mentioned contain absolute no project data, they are identical through all projects.
but there is a difference between a deployed package.json and the project package.json - if you deploy into your project directory the packages file will be overwritten with the wrong one.
 

Latest Threads

Latest Profile Posts

Is this Profile Banner thing new? Or did I just discovered it now?
Well.. I was going to post my randomly generated road experiments... But the new "Attach Files" on profile posts seems to be quite buggy. Also there's no more option to insert Imgur images. Highly unfortunate. Guess I'll give them a bit to fix it and go back to messing with stuff.
my first day back to working on my project and i'm pooped!! hope to get back in the rhythm soon!
I just came up with a very original RPG Idea. This is so well written that it might be the first RPG I actually finish making. (I’ve stopped all my projects halfway through development. I don’t think this one will be the same.)

Forum statistics

Threads
107,593
Messages
1,030,809
Members
139,699
Latest member
danysanca
Top