"Failed to Load $BigMonster1"

Pugston

Professional Idiot
Member
Joined
Jan 16, 2022
Messages
6
Reaction score
1
First Language
English
Primarily Uses
RMMZ
So, in my game there do be this section where there is a Treant boss, and before the actual fight starts, you can see the out of battle $BigMonster1 sprite, and when I deployed the game to playtest it, it worked just fine, but when I sent the same deploy link to my friend, he ran into this message on that area: "Failed to load $BigMonster1" I sent him another link, I checked the files to see if it was there, and the $BigMonster1 file was in the game, nothing that we do seems to work, any tips? (also the message was only appearing in the map that the sprite was in, also I can't just not use these sprites because I have another boss where the cutscene relies entirely on the out of battle sprite)
 

Pugston

Professional Idiot
Member
Joined
Jan 16, 2022
Messages
6
Reaction score
1
First Language
English
Primarily Uses
RMMZ
Ah yes, thanks to that like, I now know exactly how to fix this issue
 

Latest Threads

Latest Profile Posts

Update on the Unity thing: I had to redo all my map graphics for Unity because the originals were from XP, but it actually looks so much better now in Unity, so I genuinely might make the switch.
Messing around with fragment shaders (filters). This thing is HUGE and I'm surprised almost no one makes good use of. Even the number of plugins that do this stuff are limited.
ScreenShot_6_28_2022_3_2_40.png

There's 7 main areas in the game that are all connected. This train get's you from an underground lab to the center of someone's subconscious. inside the train you can talk to some of the passengers. but going to the top of it, there's battles.
Speedrunning all character portraits just so they all have the same quality. Not sure if this was a good idea, but now I'm almost done.
We now have a gameplay video!

Forum statistics

Threads
123,154
Messages
1,154,455
Members
161,503
Latest member
Asinthew
Top