Issue with SumRndmDde's Menu Background

Hahasea

Veteran
Veteran
Joined
Jul 4, 2019
Messages
151
Reaction score
17
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
Hey guys,

I'm having an issue with SRD's Menu Background plugin not loading the background the first instance the menu is open. After the first time, it loads properly, but the first time it's a black screen. I found this old archived thread in which the issue was resolved with SRD's Image Preloader, but it's not doing it for me (even in an empty test game with no other plugins loaded).

upload_2019-8-4_22-39-12.png
upload_2019-8-4_22-39-57.png
upload_2019-8-4_22-40-45.png

Is there anything obvious that I've missed here? Or are the plugins buggy?

Cheers!
 

Aloe Guvner

Walrus
Veteran
Joined
Sep 28, 2017
Messages
1,628
Reaction score
1,115
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
It's probably a bug of the menu background script, but just from looking at your screenshots you are preloading "img/menu" but the images are inside "img/SumRndmDde/menu"
 

Hahasea

Veteran
Veteran
Joined
Jul 4, 2019
Messages
151
Reaction score
17
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
It's probably a bug of the menu background script, but just from looking at your screenshots you are preloading "img/menu" but the images are inside "img/SumRndmDde/menu"
@Aloe Guvner good pickup! Unfortunately fixing that didn't fix the issue, so yeah, bug. Seems like @ABandit managed to fix the issue with the preloader though, so wondering why that's not working for me!
 

ABandit

Veteran
Veteran
Joined
Sep 24, 2018
Messages
56
Reaction score
51
First Language
English
Primarily Uses
VNM
I guess it depends on the preloader--the Aetherflow one didn't work for us.
Galv's image chache or SumRndmDde's preloader core worked like a charm!
 

Hahasea

Veteran
Veteran
Joined
Jul 4, 2019
Messages
151
Reaction score
17
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
I guess it depends on the preloader--the Aetherflow one didn't work for us.
Galv's image chache or SumRndmDde's preloader core worked like a charm!
Thanks, I'll try Galv's cache and see how I go :LZScheeze:

It's for 94% a bug in plugin, I have the same issue, however on blank clean project looks ok.

However I've got good alternative for you.

https://forums.rpgmakerweb.com/index.php?threads/ritos-menu-background.71566/
Thanks, somehow I missed this post! I'll look into it!
 
Last edited by a moderator:

Samurah

Warper
Member
Joined
Oct 14, 2020
Messages
2
Reaction score
0
First Language
Portuguese
Primarily Uses
RMMV
make a script call like this: SceneManager.snapForBackground()
this will fix your menu background. Sorry to resurrect the post but I found it interesting to share the answer
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Latest Threads

Latest Posts

Latest Profile Posts

grief... lol... I keep seeing request for MZ versions of MV plugins. this is why I haven't moved over and just MZ for my MV project.
Egg-sitting minigame is coming along nicely. Are you a bad enough dino to keep all these raptor eggs warm?

I forgot to post the animated version of the previous map I was working on. I'm still arguing with myself on if I like the stark blue ground better than the undergrowth ground used on the waterfall map. Hmm...
now that fmod is free for indie(<200k revenue), it would be interesting to see someone add fmod support for rpg maker
Can't say I can't promise progress on a project just yet. But I can say I had fun databasing tonight. :)

Forum statistics

Threads
105,802
Messages
1,016,574
Members
137,496
Latest member
sulthorne
Top