Max call stack exceed error after Game Over

Angelglory

Villager
Member
Joined
Dec 15, 2012
Messages
8
Reaction score
0
First Language
English
Primarily Uses
I'm currently encountering an error that only happens when I attempt to load a save after a game over from losing a battle occurs.

From what I've read, 'Maximum call stack size exceeded' tends to mean that something is making an infinite loop. From what the F8 screen says here, something about initializing is the possible culprit. I'm not exactly savvy with javascript so I need some insight about how I can track down which part might be causing the loop as well as how to fix it.
 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
29,230
Reaction score
6,771
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
the most common cause of such a loop is if you have a plugin installed twice. Yes, that happens more often than you think especially to users who install plugins en mass without configuring them.

the second most common cause is two plugins modifying the same function that are incompatible to each other. In this case I consider this unlikely because all plugins involved in the error are from the same programmer and are known to work correctly together.

the third cause is wrong configuration or wrong order of plugins. If you don't have a double entry then you need to check what you did wrong when configuring Mog's plugins.
 

Angelglory

Villager
Member
Joined
Dec 15, 2012
Messages
8
Reaction score
0
First Language
English
Primarily Uses
I've looked through my plugin list to triple-check I didn't have any duplicates and came up with nothing there (outside of one plugin that was slightly out of order but not part of the problem)

To add more, I've done multiple runs of replicating the error and while there's been a few other plugins that show up in the error, the most recurring ones are Mog's that are in the pic above. The most common thing the error log points to something relating to actorID, such as: "_mog_bcry_gact_setup.call(this,actorId);" or "_mog_dmgpop_gact_setup.call(this,actorId);" and so on
 

J-G

Veteran
Veteran
Joined
Oct 4, 2019
Messages
400
Reaction score
101
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
Try checking all tags, commands or setup for that specific plugin(s) causing the issue. Something with the setup has to be causing the issue
 

Angelglory

Villager
Member
Joined
Dec 15, 2012
Messages
8
Reaction score
0
First Language
English
Primarily Uses
The further I dig into this, the more things seem to go wrong. As it turns out, since I was using a plugin that skipped the title screen, I was unaware that this bug now seems to happen right on the title screen when selecting new game and not just trying to load a save.

On the plus side, I know for a fact that it's definitely those specific 3 Mog plugins that are causing it somehow. When I disable them, the game loads fine and can start new games or load save files.

Here's the error log as it current stands:

And here's what each error points to within the Mog plugins:


 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
29,230
Reaction score
6,771
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
all of mog's plugins work correctly for others if they are configured correctly.
so listing the codein those plugins is useless because that code is correct.

the problem is either the configuration data for these plugins, or their order in the plugin manager.
 

Angelglory

Villager
Member
Joined
Dec 15, 2012
Messages
8
Reaction score
0
First Language
English
Primarily Uses
Fair enough. I narrowed the plugin issues down to just Mog_LMBS. However I haven't changed anything in it's configurations since plugging it in. Not to mention I wasn't having any problems until fairly recently. Changing the order of the plugins only changes what order they appear in the error log. So at this point I don't think I have a choice but to just nix this project, 'cuz I definitely can't wrap my head around what I could've possibly done to screw it up. Thanks for trying to help though.
 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
29,230
Reaction score
6,771
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
give us a screenshot of your plugin manager and tell us what version number your project's rpg_core.js has.
and if you didn't configure the plugin that could be the reason for the error - if I remember correctly some of mogs plugins need to be configured based on the database entries of the project where they are installed, so their configuration needs to be changed based on the specific project where they're used.
 

Kaelan

Veteran
Veteran
Joined
May 14, 2012
Messages
767
Reaction score
462
First Language
Portuguese
Primarily Uses
N/A
This could also be caused by a different plugin you have overwriting a function one of Moghunter's plugins are using. The error would show up in Mog's code and you'd never know which plugin was actually the source of the problem.

To find out exactly where the problem is, here's what I would do:

Make a new clean test project with the same plugins you have on now, but disable every plugin. Then turn on only Mog's plugins, and verify that they work correctly (they should since they were written by the same person, but it's always worth checking), and that they're configured correctly. It you still have the problem at this point, you either configured something wrong, or there's a legitimate bug in Mog's code.

If that all works, then you start turning on all of your other plugins one at a time until you find the problem again. If you find that Mog's code crashes only when you turn a specific other plugin on at the same time, then you know it's a compatibility issue between those specific plugins.
 

Angelglory

Villager
Member
Joined
Dec 15, 2012
Messages
8
Reaction score
0
First Language
English
Primarily Uses
Sorry, just noticed the posts! My rpg_core.js version is 1.6.2. I'll try making the a clean project with the plugins I have and see how it goes. As for the plugins I'm using, here's the list:






EDIT: So far I've found 1 plugin outside of Mog's that cause the bug, being Yanfly's Party System plugin. I'll keep looking for any others that may factor in.
EDIT2: None of the other plugins on my list caused the bug to occur again, so the Party System may have been the culprit all along, but I need to do more testing before I can say anything with confidence
 
Last edited:

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Latest Threads

Latest Profile Posts

I finally got a book out the door after seven years of nothing \^-^/ Now if I can get a game out the door too, that'd be great...
MY GAME IS NOW OFFICIALLY RELEASED!!
*FurAffinity is down*
*Sets house on fire*
This is fine.
How do you delete your own stupid thread here

Forum statistics

Threads
94,362
Messages
920,251
Members
124,124
Latest member
etiennasse
Top