MOG Weather EX not working on one map

VitaliaDi

Jedi Master
Veteran
Joined
Mar 11, 2019
Messages
170
Reaction score
150
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
Hi all, I'm trying to get this plugin to work and I have the plugin command activated on the map I want it to appear on and it simply does not appear on the map I want it to.

The issues:

  • #1 The plugin is not working on the map I have it set to activate on, the one with the event. When I transition to another map THEN it shows up on that new map, transitioning back to the original map it does not stay, is simply disappears. Does anyone know why this is happening?
  • #2 The maps it does show on shows the fog effect as small squares, is there a way for it to cover the whole screen the way RPG Maker XP makes use of fog? I haven't been able to find very good tutorials on this plugin while googling.
Here are some images for reference. (Also these maps are WIPs don't mind the yuck)

The map and event the weather is called with. Literally nothing:

1591232071208.png1591232108106.png

Transition to next room that has NO plugin command to call the weather effect. Also where the fog shows up as small squares instead of full-screen:
1591232166756.png
 

pasunna

Veteran
Veteran
Joined
Feb 3, 2019
Messages
528
Reaction score
252
First Language
thai
Primarily Uses
RMMV
why you set it to parallel?
that will loop remove create the fog at the same stance so it will never show up
and about fog I suggest find another plugin
this is some cool fog
also in mog master demo
check the steam crystal there have a fog example
 

VitaliaDi

Jedi Master
Veteran
Joined
Mar 11, 2019
Messages
170
Reaction score
150
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
Update: If I use a weather ID 25 or higher it shows up but flips out spazzing all over the screen. Only on the map the even is located on.
 

VitaliaDi

Jedi Master
Veteran
Joined
Mar 11, 2019
Messages
170
Reaction score
150
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
why you set it to parallel?
Oh oof it looks like that was the problem, I changed it to autorun and erased the event and now it's working just fine. Thanks so much


This is resolved,
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Latest Threads

Latest Posts

Latest Profile Posts

Husband has roped me into playing one of his PSO2 characters. Productivity is now negative.
Tileset A is lava! Don't burn D:
as MZ come out what you guys think about.....Some particles engine :3c?
Who wants to sing this song with me?~

Decided to submit my games to the Monday Night Stream. Figured it might be a fun way to get some traction.

Forum statistics

Threads
100,703
Messages
978,544
Members
132,320
Latest member
LavaWave
Top