(MV) Trouble with adding a new part to the Generator

CoryH

Veteran
Veteran
Joined
Aug 25, 2018
Messages
122
Reaction score
98
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
Sorry if this is the wrong place for this question.

OK, first let me say I'm not new to the Generator by any means. I understand the naming scheme and numbering system.

I've made a new generator part Accessory B to be released as a resource as well as used in my own game.

After adding the files (TV,TVD,SV and Icon, plus color sheets) my generator now freezes up.
Just a perpetual loading. I've removed the pieces and retried one by one and narrowed it down to the SV and SV color sheets being the problem. With both of those removed, everything works fine.
Even with them in the folder under an unused number, the generator will not work.

I have made probably 20 parts, including Accessory B in the past and they all work fine.

Now, I could still paste them on a sprite for personal use, but I wanted to release them as a generator part in case someone else may want to use them.

I have already tried: Restarting the program. Re-installing the program. Renumbering the parts as a whole. Quadruple checked my file names. Exported another copy of problem files from the GIMP file and replaced the .pngs. Checked file dimensions and file type.

Are there any known issues maybe I'm not aware of?

I can post the files if necessary.
 

stevenblanc

Veteran
Veteran
Joined
Apr 11, 2020
Messages
42
Reaction score
11
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
Hey CoryH, any luck solving this issue? I'm having the exact same issue, and I'm not even creating a new part, just moving an item from AccA to AccB.

I was able to solve it by looking at the m part of the face graphic. It appears that m013 applies to AccA while the higher numbers apply to AccB. I changed an AccA m013 title to be m016 and this resolved the issue.
 

CoryH

Veteran
Veteran
Joined
Aug 25, 2018
Messages
122
Reaction score
98
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
No luck with my issue, I finally decided to move on to working without the generator.
I recently bought a new computer, and after a fresh install I tried again, mostly because I like the parts I made, and wanted to share, but the same problem came up. I've made some pieces that work since then, and a couple others gave me the same issue. Glad you solved your issue :thumbsup-left:
 

stevenblanc

Veteran
Veteran
Joined
Apr 11, 2020
Messages
42
Reaction score
11
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
Sorry to hear. I just messed with the m value and that was the issue. That caused the same hanging until I changed it. In my case it was moving a earring from AccA to AccB but you can see.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Latest Threads

Latest Profile Posts

Once again working on a game I'm not sure I'm going to sell or even publish
That feel when you're awake past midnight and suddenly you're one year older :ninja:
I miss collaborations, but I don't know how to find someone to make face parts just to share them with others, and even though I don't like writing or music, I can't trust anyone with writing on my game because it has themes that are easy to mess up, and music needs a clear tone and scenes.
People donating to me for my upcoming birthday so I can pay my team a little. Such angels, I'm so happy. T uT I smile so much my face hurts. Good souls in this world.
Playing Ragnarok Online again is very nostalgic. The last time I played it was 20 years ago, when I was ten-twelve old.
My first mmorpg.^^

Forum statistics

Threads
105,571
Messages
1,014,723
Members
137,245
Latest member
dashstop
Top