RPG Maker MV v1.3.1: Fixes

Discussion in 'RPG Maker MV Software Updates' started by Archeia, Aug 12, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Quite.Toxick

    Quite.Toxick Veteran Veteran

    Messages:
    90
    Likes Received:
    90
    First Language:
    German, English
    A dozen people or so also reported the error on steam… Let's hope there will be a fix for this fix soon...
     
    jupitersdaughter and Lakaroth like this.
  2. Lakaroth

    Lakaroth Veteran Veteran

    Messages:
    272
    Likes Received:
    129
    First Language:
    English


    Try now, it's fixed !
     
    Quite.Toxick likes this.
  3. lobozero

    lobozero Warper Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    First Language:
    Portuguese
    Problem still here... 
     
  4. Andar

    Andar Veteran Veteran

    Messages:
    28,683
    Likes Received:
    6,595
    Location:
    Germany
    First Language:
    German
    Primarily Uses:
    RMMV
    which problem?


    You can't expect help if you don't tell us the problem you have.


    There have been many problems mentioned here, and most (including the last one with the Mac Version) are fixed now.
     
  5. Quite.Toxick

    Quite.Toxick Veteran Veteran

    Messages:
    90
    Likes Received:
    90
    First Language:
    German, English


    Thanks for letting me know :)


    Crash issue on Mac is indeed fixed.
     
    Lakaroth and Hitzuki Key like this.
  6. lawina

    lawina Veteran Veteran

    Messages:
    147
    Likes Received:
    28
    First Language:
    English
    I noticed that RMMV crashes quite often lately. Is there a log file somewhere that would help figure out what's going on?
     
  7. lobozero

    lobozero Warper Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    First Language:
    Portuguese
    I'm using Windows 10 and today just dont run the aplicative. I already used MV before, but just today dont run the app. 


    I already try desinstaling; check files; delete local content; run with windows 7 mode; run with administrator and nothing


    [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Sep 28, 2016
  8. burb

    burb Villager Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    4
    Is anyone else getting graphical errors after updating to 1.31? I am getting several issues (only during gameplay, not in the editor)


    - Map tiles that have transparency will glitch around the edges - especially present after transitioning from one map to another


    - Text written in the choices dialog box will glitch and look torn - especially with 3 or more choices available


    I've attached an image for an example. This issue has only been present since the 1.31 update. I've tried the project on different PCs and enabled/disabled all plugins, to no effect. Have also updated all my graphics drivers.

    errors.jpg
     
  9. KillerGin

    KillerGin Freddie Veteran

    Messages:
    317
    Likes Received:
    150
    Location:
    Boston, MA
    First Language:
    English
    Primarily Uses:
    N/A
    RPG Maker MV still has MASSIVE Memory issues. (STEAM Version, yes updated to 1.3.1, virtually 0 parallax and 0 parallel processes, mostly small maps, mostly just Yanfly's scripts)


    After 1 hr of play the browser version (Chrome) bloated to 6GB, I shut it down because it was lagging like crazy.


    After 2 hr and 30 min of play the Mac standalone version bloated to 2.34 GB and showed no signs of stopping. I shut it down because it was starting to lag.


    Am I being unreasonable? Asking too much from MV?


    When is the next big update? Please? 1.3.2?
     
  10. Andar

    Andar Veteran Veteran

    Messages:
    28,683
    Likes Received:
    6,595
    Location:
    Germany
    First Language:
    German
    Primarily Uses:
    RMMV
    @KillerGin That is nothing new, and the fix for the final memory leak already exists - but the update containing it officially has not yet been released.
     
  11. KillerGin

    KillerGin Freddie Veteran

    Messages:
    317
    Likes Received:
    150
    Location:
    Boston, MA
    First Language:
    English
    Primarily Uses:
    N/A
    @Andar


    No problem, I just hope the fix has also kept the Android Version in mind. The engine is advertised to make games work on Android and so far it has failed spectacularly because of the memory leak. The true success of the "fix" should be determined by whether or not the engine can have a game (not a super small demo) work on android because if it can work on a limited mobile device (which, again, the engine advertises it can) then it should work perfectly fine on a PC or a Mac.
     
  12. bgillisp

    bgillisp Global Moderators Global Mod

    Messages:
    12,402
    Likes Received:
    12,634
    Location:
    USA
    First Language:
    English
    Primarily Uses:
    RMVXA
    I think there's a step missing in the upgrade process listed above. When I upgraded from 1.1 to 1.3.1 via the steps on the front page, the game would always hang on playtesting. However, if I made a new project then copied over all my files to the new project, it ran fine. Weird. Any idea what might have caused this? Or was it not meant to go from 1.1 to 1.3.1?


    And yes, before anyone asks, I copied the .js files over to update them from Newdata, as stated on the front page.
     
    Last edited by a moderator: Oct 19, 2016
  13. Strashiner

    Strashiner Ambitious Veteran

    Messages:
    377
    Likes Received:
    312
    Location:
    Hallandor
    First Language:
    English
    Primarily Uses:
    N/A
    Everyones moving out of the software. So much potential yet so many brokeness.


    Ill wait
     
  14. WiiPwayAllNite

    WiiPwayAllNite Villager Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    First Language:
    English
    I did this correctly, and my game functions fine. Except one problem in the battle system i'm having. For some reason, a little... black square appears in the top right corner of the enemy sprite. Any idea why this happens?
     
  15. Andar

    Andar Veteran Veteran

    Messages:
    28,683
    Likes Received:
    6,595
    Location:
    Germany
    First Language:
    German
    Primarily Uses:
    RMMV
    @WiiPwayAllNite That has nothing to do with the update, that is because you made a mistake when editing your iconsheet - the first icon has to be transparent
    Additionally, this topic is an old update topic - current version is 1.4.0
     
  16. WiiPwayAllNite

    WiiPwayAllNite Villager Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    First Language:
    English
    My first Icon is transparent, and I checked if this was due to a plugin by turning all of them off, and it isn't.
     
  17. Andar

    Andar Veteran Veteran

    Messages:
    28,683
    Likes Received:
    6,595
    Location:
    Germany
    First Language:
    German
    Primarily Uses:
    RMMV
    then make a new topic with screenshots of the problem, and make sure that your project and all its plugins are updated to the latest versions
     
  18. WiiPwayAllNite

    WiiPwayAllNite Villager Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    First Language:
    English
    Ok.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page