Skills show up in Battle test but not in play-test

cubeking1

Villager
Member
Joined
Dec 19, 2013
Messages
25
Reaction score
4
First Language
english
Primarily Uses
my issue is as described the skills run fine when i am doing a battle test but if i run a play-test none of the added skills show up
can i get some help please

I'm using the change skill event command

here is the code for one of the skills note the actor is wearing the right equipment

<Custom Show Eval>

if (user.isStateAffected(22) && $gameActors.actor(1).isEquipped($dataWeapons[2])) {

visible = true;

} else {

visible = false;

}

</Custom Show Eval>

<Custom Cost Display>

50 Blood

</Custom Cost Display>

<Custom Requirement>

var ally=$gameParty.leader()==user ? $gameParty.members()[1] : $gameParty.leader();

value=ally.hp>=50;

</Custom Requirement>



<After Eval>

var ally=$gameParty.leader()==user ? $gameParty.members()[1] : $gameParty.leader();

ally.gainHp(0-Math.min(50, ally.hp-1));

</After Eval>

<EQS Ignore>

here is my plugin list
PLUGIN 1.png
PLUGIN 2.png
 

Attachments

  • skill data.png
    skill data.png
    198.9 KB · Views: 1

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
35,909
Reaction score
9,525
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
your yanfly plugins are in the wrong order. you need to change their order to follow the order of the main list on yanfly's website.
this will invalidate all savefiles, so make sure to start a new game after that.

there are a few other possible causes for your problem, but first you need to correct the order before you can check if that solves the problem or if you need to look further for the cause.
 

cubeking1

Villager
Member
Joined
Dec 19, 2013
Messages
25
Reaction score
4
First Language
english
Primarily Uses
ok i fixed the order to
plug 3.pngplug 4.png
it does not fix the issue
thank you for the help
 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
35,909
Reaction score
9,525
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
please open your project directory. do you have a folder named www there? if yes then you damaged your playtest, because that folder must not be there (it is deployment only, not for project folder or playtest)
 

cubeking1

Villager
Member
Joined
Dec 19, 2013
Messages
25
Reaction score
4
First Language
english
Primarily Uses
please open your project directory. do you have a folder named www there? if yes then you damaged your playtest, because that folder must not be there (it is deployment only, not for project folder or playtest)
i do not have a www folder
 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
35,909
Reaction score
9,525
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
then the easy causes are all checked, and the error is a bit more complex to find.

basically the battletest uses shortcuts to get to the battle without loading the entire engine.
because of that it is usually less stable - a lot of plugins react badly to having their initialisations cut off by the shortcuts of the battletest.

what happens to you is an inversal of that problem.
that means one of your plugins is configured wrong and causes the error message.
when doing battletest the shortcuts disable that wrong plugin, allowing the battle to happen correctly.

you now need to ignore the battletest and find out which plugin causes the problem in the first place.
and that will take a lot of experimenting and testing.
 

cubeking1

Villager
Member
Joined
Dec 19, 2013
Messages
25
Reaction score
4
First Language
english
Primarily Uses
so the classic turn off all plugins and turn them on one by one?
 

BK-tdm

Manga Maker
Veteran
Joined
Jun 21, 2018
Messages
394
Reaction score
1,243
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
I've ran into this, loading a playtest save before the skills were added wont show up, do a playtest but start a new game, the new skills should show up (set them to lv 1 just as a test) also you can make a test event near your latest save that adds all the new skills and you'll see they will work, i dont know why its so iffy with modifying skills mid playtrough but it happens :kaoswt2:
 

cubeking1

Villager
Member
Joined
Dec 19, 2013
Messages
25
Reaction score
4
First Language
english
Primarily Uses
I've ran into this, loading a playtest save before the skills were added wont show up, do a playtest but start a new game, the new skills should show up (set them to lv 1 just as a test) also you can make a test event near your latest save that adds all the new skills and you'll see they will work, i dont know why its so iffy with modifying skills mid playtrough but it happens :kaoswt2:
nope this issue is in a new game
 

cubeking1

Villager
Member
Joined
Dec 19, 2013
Messages
25
Reaction score
4
First Language
english
Primarily Uses
then the easy causes are all checked, and the error is a bit more complex to find.

basically the battletest uses shortcuts to get to the battle without loading the entire engine.
because of that it is usually less stable - a lot of plugins react badly to having their initialisations cut off by the shortcuts of the battletest.

what happens to you is an inversal of that problem.
that means one of your plugins is configured wrong and causes the error message.
when doing battletest the shortcuts disable that wrong plugin, allowing the battle to happen correctly.

you now need to ignore the battletest and find out which plugin causes the problem in the first place.
and that will take a lot of experimenting and testing.
i found the source but i dont understand why plus i was hoping to keep this one
its item core by yanfly
any idea why this is happening?
 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
35,909
Reaction score
9,525
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
item core is considered a stable plugin, so it is either an incompatibility with a different plugin or you have misconfigured the item core.
so now start again on top, but keep the item core active - is there a second plugin that is involved (deactivation one plugin at a time, the same way as you found the item core)?
 

ATT_Turan

Forewarner of the Black Wind
Veteran
Joined
Jul 2, 2014
Messages
4,151
Reaction score
2,535
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
The notetags you're using are from Yanfly's Skill Core (except the EQS one). There is a 0% chance that Yanfly's Item core is causing a conflict with the Skill Core.

Maybe try turning off Moogle's Equip Skill System, see if that has any effect?

For that matter, is there a reason you have both Yanfly's Auto Passive States and Moogle's Passive Skills?
 

cubeking1

Villager
Member
Joined
Dec 19, 2013
Messages
25
Reaction score
4
First Language
english
Primarily Uses
thank you for you help i found the issue with item core
it seems that the fact the plugin allows you to create independent items results in the weapon/armor not being detected as the right item, even if i have not done anything to it, for skill core's conditions. the skills shows up using item core's <Not Independent Item> on the weapon/armor.

Moogle's equip skill system and passive skills is something i plan the phase out in the future but it is there while i shape up the game
 

Latest Threads

Latest Posts

Latest Profile Posts

Genuinely considering making a thread informing people how to Google.
It's time for Da Update...

Prototyping some overworld abilities. Some of the characters you'll meet on your journey can use special overworld skills to travel around. This can be something like digging holes in the ground or getting hints towards your next objective.

Even more things I made.
Equipping Abilities is very important.
fLhHhZjh.gif
demonow.jpg

Eniko: Ghosts Of Grace Alpha Demo is Officially LIVE on Steam!

>> DOWNLOAD AND PLAY THE DEMO ON STEAM NOW!

Forum statistics

Threads
122,147
Messages
1,146,857
Members
160,419
Latest member
EllieFigure8
Top