[SOLVED] Action Button Events Occasionally Skip?

numituwi

Veteran
Veteran
Joined
Mar 2, 2018
Messages
49
Reaction score
41
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
So I created a fresh new project to create a prototype on. There's only rpgmaker's default assets, 2 maps, and these plugins.

rpgm_problem.PNG

So the problem as the title states is some of the events I set as action buttons so the player character can interact with objects will occasionally skip. Several times an event will only work after I press it 3 times.

I'm assuming it's a lag issue but I don't know for sure. This is one of the parallel events in the second map.

1591401192935.png

If anyone knows what's going on let me know! My other rpgmaker mv projects are not having this error.
 

numituwi

Veteran
Veteran
Joined
Mar 2, 2018
Messages
49
Reaction score
41
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
So setting the tinting event as a parallel process was creating the lagging on the other events. After setting it on autorun and putting a erase event at the end it solved everything! Thank you to my friend for helping me out! <3
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Latest Threads

Latest Posts

Latest Profile Posts

Just finished composing a boss battle theme!
Scripted a multi-variable weather system that randomizes wind speed, cloudiness, rain, fogginess, etc, while attempting to realistically account for interactions between them (e.g. wind speed affects fogginess, cloudiness affects rain, etc), the current weather pattern, and the player's biome e.g. swamp, beach, etc. Now I "just" have to tie visuals and sounds to the variables so stuff actually happens...
I'm having a headache balancing the combat using flat defense so I'm gonna use percentual armor, in this pic, Simon has 16 on Defense which means all the incoming damage will be reduced by 16% this will ease my burden a bit.
!Have a nice day everybody¡
SO glad they patched outer worlds for switch! I can finally play it! Weird that other peeps are still having issues. I know it was really chugging on my lite when it first came out.

Forum statistics

Threads
105,556
Messages
1,014,636
Members
137,235
Latest member
kotanimi
Top