[Solved] Issue in menues: "No DC" watermark

Status
Not open for further replies.

Sepheyer

Veteran
Veteran
Joined
Jul 20, 2021
Messages
59
Reaction score
29
First Language
English
Primarily Uses
RMMZ
I suddenly started having "No DC" watermark. Don't really know what triggered it, since I took a break from RPGM.

The watermark shows up in every meny, screen, subscreen, submenu.

Would anyone know how to fix this?

Thank you.

PS:

1) I launch MZ via steam. I also activated launched MV and MV does NOT have this issue; only MZ does.

2) Re-installing MZ didn't solve this issue. The watermark persists even after the software was uninstalled and installed anew.

NoDC.png
 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
34,306
Reaction score
8,750
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
it's not a watermark but a display error.

I know that at least one other user had a similar problem due to a damaged or wrong driver, but I don't remember if that was the display driver or the audio driver (yes, the audiodriver CAN cause display problems on modern computers).

Please make sure that you DON'T simply use the integrated windows driver update, you have to download the driver setup from the manufacturer to repair the driver reliably.

Another possible cause could be a damaged program despite Steam pretending to reinstall it.
The problem is that as soon as the steam download cache is damaged (happens once a year or so), the steam installation routines fail without error message.
That is why you have a button somewhere in steam support to clear the download cache.
If the driver updates don't help, clear that cache and then try reinstalling again.
 

slimmmeiske2

Little Red Riding Hood
Global Mod
Joined
Sep 6, 2012
Messages
9,115
Reaction score
5,968
First Language
Dutch
Primarily Uses
RMXP
I had this too a few days ago. I was able to fix it by going into my graphic's driver and restoring it. Then I just had to restart my computer and the watermark was gone.
 

Sepheyer

Veteran
Veteran
Joined
Jul 20, 2021
Messages
59
Reaction score
29
First Language
English
Primarily Uses
RMMZ
Thank you guys. Indeed, it was the video driver. Besides, just "uninstaling" the video driver didn't cut it. Had to unistall and opt in "delete software" choice. Then a completely clean install of GeForce experience.

Somewhere along the way the "No DC" issue got resolved.
 

slimmmeiske2

Little Red Riding Hood
Global Mod
Joined
Sep 6, 2012
Messages
9,115
Reaction score
5,968
First Language
Dutch
Primarily Uses
RMXP

This thread is being closed, due to being solved. If for some reason you would like this thread re-opened, please report this post and leave a message why. Thank you.

 
Status
Not open for further replies.

Latest Threads

Latest Posts

Latest Profile Posts

I'm just so close to replacing LUK with a different stat, maybe DEX but we'll see.
Slapped together a title screen and working on some dungeon clutter + portraits for Dubhghaill and Einar. Usual CW for minor body horror wrt Einar
QVLJIgD.png

OaPcYUy.png

r55FiUJ.png

EIgO94y.png
cT1V4nb.png
>studying for months for an exam
>does exam
>waits 3 months for the results to come out
>me trying to login, incorrect password
>I get recovery password
>me trying to login, incorrect password

What the heck. As a son of a Karen, I'm going to file a few complaints.

Forum statistics

Threads
117,145
Messages
1,104,938
Members
153,214
Latest member
jzu1999
Top