[Solved] Issue in menues: "No DC" watermark

Status
Not open for further replies.

Sepheyer

Veteran
Veteran
Joined
Jul 20, 2021
Messages
59
Reaction score
29
First Language
English
Primarily Uses
RMMZ
I suddenly started having "No DC" watermark. Don't really know what triggered it, since I took a break from RPGM.

The watermark shows up in every meny, screen, subscreen, submenu.

Would anyone know how to fix this?

Thank you.

PS:

1) I launch MZ via steam. I also activated launched MV and MV does NOT have this issue; only MZ does.

2) Re-installing MZ didn't solve this issue. The watermark persists even after the software was uninstalled and installed anew.

NoDC.png
 

Andar

Veteran
Veteran
Joined
Mar 5, 2013
Messages
34,358
Reaction score
8,772
First Language
German
Primarily Uses
RMMV
it's not a watermark but a display error.

I know that at least one other user had a similar problem due to a damaged or wrong driver, but I don't remember if that was the display driver or the audio driver (yes, the audiodriver CAN cause display problems on modern computers).

Please make sure that you DON'T simply use the integrated windows driver update, you have to download the driver setup from the manufacturer to repair the driver reliably.

Another possible cause could be a damaged program despite Steam pretending to reinstall it.
The problem is that as soon as the steam download cache is damaged (happens once a year or so), the steam installation routines fail without error message.
That is why you have a button somewhere in steam support to clear the download cache.
If the driver updates don't help, clear that cache and then try reinstalling again.
 

slimmmeiske2

Little Red Riding Hood
Global Mod
Joined
Sep 6, 2012
Messages
9,116
Reaction score
5,971
First Language
Dutch
Primarily Uses
RMXP
I had this too a few days ago. I was able to fix it by going into my graphic's driver and restoring it. Then I just had to restart my computer and the watermark was gone.
 

Sepheyer

Veteran
Veteran
Joined
Jul 20, 2021
Messages
59
Reaction score
29
First Language
English
Primarily Uses
RMMZ
Thank you guys. Indeed, it was the video driver. Besides, just "uninstaling" the video driver didn't cut it. Had to unistall and opt in "delete software" choice. Then a completely clean install of GeForce experience.

Somewhere along the way the "No DC" issue got resolved.
 

slimmmeiske2

Little Red Riding Hood
Global Mod
Joined
Sep 6, 2012
Messages
9,116
Reaction score
5,971
First Language
Dutch
Primarily Uses
RMXP

This thread is being closed, due to being solved. If for some reason you would like this thread re-opened, please report this post and leave a message why. Thank you.

 
Status
Not open for further replies.

Latest Threads

Latest Posts

Latest Profile Posts

aww man, color hex code #C4C4C4 doesn't work for the tint value in this scene I need something darker, which stinks just because I liked that one it was my favorite plastic explosive three times...#696969 (nice) should work better (WHY IS MY BRAIN LIKE THIS)
Tell it to me straight, doc. If I've been trying to piece together a "shorter" game to learn stuff outside of game jams... am I just running away from my WIP? :v
Well, I've got a party tomorrow, and my friends are coming over. I wanted to work a bit on the Fandom Scouts assets so I can be ready when that update arrives... in other news, Pizza Time Horror is getting a second teaser, and it shows Cabaret Helen's last performance before the location closed.
Also who used to be scared of Chuck E as a kid? I was! Now I love him!
The new cards and what they do:

(I am clearly not a youtuber... Haha)

Forum statistics

Threads
117,278
Messages
1,106,074
Members
153,452
Latest member
moe334
Top