JunmaKun

Warper
Member
Joined
Jul 27, 2019
Messages
1
Reaction score
0
First Language
English
Primarily Uses
N/A
Các Kinh Nghiệm Mua Hàng Tiki – Mua Sắm Nhanh & Tiết Kiệm Hơn (Phần 2)

Nếu bạn biết nhiều kinh nghiệm mua sắm online trên Tiki thì bạn sẽ thấy việc mua hàng của mình sẽ trở nên thú vị và thuận lợi hơn bao giờ hết. Chính vì thế, quý khách hàng nào vẫn chưa “bỏ túi” được một kinh nghiệm mua sắm trên Tiki nào thì hãy “học lỏm” một số kinh nghiệm sau nhé. Chắc chắn các kinh nghiệm này sẽ giúp được bạn nhiều thứ đấy.

IaGEd7r.gif
https://flipboard.com/@tietkiem365


Các kinh nghiệm mua sắm nhanh gọn, tiết kiệm trên Tiki mà bạn nên biếtFTqSMkh.jpg


  1. Xem kỹ các thông tin chi tiết về sản phẩm trên Tiki
Dù bạn mua sản phẩm ở bất kì trang bán hàng nào thì việc xem thông tin sản phẩm và việc mà bạn không nên bỏ qua. Bởi vì, đọc thông tin, bạn sẽ biết được sản phẩm đó có xuất xứ từ đâu, thành phần, công dụng, lắp đặt ra sao…Từ đó, bạn sẽ biết được liệu sản phẩm mà bạn đang định mua ấy có phải là sản phẩm bạn đang tìm và phù hợp với nhu cầu của bạn hay không.

Một mục mà bạn cần phải lưu ý rõ trên thông tin sản phẩm đó là xem thời hạn bảo hành. Nếu bạn lờ qua bước này thì rắc rối về sau là do bạn hết đấy nhé.

p2uG22O.gif
https://band.us/@sandealmagiamgia


  1. Nên mua hàng trên Tiki vào các đợt khuyến mãi
Để thu hút người tiêu dùng mua hàng trên Tiki ngày càng nhiều, vì thế, Tiki luôn triển khai các chương trình khuyến mãi vô cùng hấp dẫn như khuyến mãi mỗi ngày hay khuyến mãi vào các dịp đặc biệt như lễ tết, 8/3, 20/11…Và dù là khuyến mãi cho dịp gì thì đây cũng là cơ hội để quý khách có thể mua hàng với giá siêu rẻ.

96m0HtR.jpg


Tuy nhiên, một lưu ý cho các bạn khi mua hàng trong dịp này là hãy để ý xem đâu là giảm giá thật và đâu là ảo mà nhà bán hàng đưa ra nhằm chiêu dụ người mua nhé. Ngoài ra, bạn cũng cần chú ý thêm việc mình có cần sử dụng sản phẩm mình muốn mua hay không để để tránh việc mua hàng giá rẻ mà không dùng đến cũng như không.

mxtC3Kn.gif
https://stampsy.com/user/157261


  1. Sử dụng các mã giảm giá Tiki mà bạn có
Bạn muốn là một người mua hàng thông minh và tiết kiệm trên tiki thì đừng quên việc săn mã và sử dụng mã Tiki cho mình nhé. Các mã giảm giá Tiki cũng có tác dụng giúp bạn mua hàng với giá siêu rẻ mà không cần phải đợi đến ngày khuyến mãi đấy.

Hiện nay, có nhiều cách để săn mã giảm giá Tiki. Bạn có thể săn mã ở trang chính của tiki là Tiki.vn, trên ứng dụng Tiki qua điện thoại hoặc qua các trang web tổng hợp…Vì thế, hãy thu thập nhiều mã giảm giá Tiki để có thể mua hàng thông minh với giá siêu rẻ tiết kiệm nhé.

Hi vọng, với các kinh nghiệm trên đây, các bạn sẽ có thể mua được cho mình những sản phẩm tốt nhất với giá rẻ nhất nhé. Chúc bạn mua sắm thuận lợi.
 
Last edited:

bgillisp

Global Moderators
Global Mod
Joined
Jul 2, 2014
Messages
14,072
Reaction score
15,023
First Language
English
Primarily Uses
RMVXA
Nope, MV is that CPU intensive. My laptop has the same problem with any MV games, though it can run any ACE game just fine.

The only thing you can do is check for dust build-up blocking the fans, but beyond that, it's just due to how MV is set up.
 

TheoAllen

Self-proclaimed jack of all trades
Veteran
Joined
Mar 16, 2012
Messages
6,619
Reaction score
8,595
First Language
Indonesian
Primarily Uses
RMVXA
Just check your hardware. When the thermal paste is completely burnt or simply the fan is somewhat broken, even idle laptop could overheat. Especially when you have an old laptop.
 

caethyril

^_^
Global Mod
Joined
Feb 21, 2018
Messages
3,045
Reaction score
2,358
First Language
EN
Primarily Uses
RMMZ
If you have a (dedicated) GPU capable of WebGL then RMMV games are, in my experience, notably less CPU-intensive than RMVXA games. Otherwise the CPU has to work overtime because a) HTML/JS is generally less CPU-efficient than RGSS, and b) RMMV games typically run at a higher resolution. RMMV's CPU-based renderer ("canvas") is about five times slower than WebGL, too. :kaoswt: In case you're interested (and assuming the game stays open long enough) you can try pressing F2 to show the framerate widget in the top-left, which will be labelled "Canvas mode" or "WebGL" accordingly.

If it's only a recent problem, my initial guess would be a failing hardware component like TheoAllen suggests. And like bgillisp says, laptops are especially prone to dust build-up, generally a mat of dust/hair forms between the fan and the air outlet; I'd recommend clearing it out yearly or monthly, depending on your environment and how easy your laptop's fan is to access. It might also be some other software interfering, e.g. some antivirus apps like to scan MV's script files in real-time, which will massively affect CPU usage (and slow down the game besides!). :kaoback:

Otherwise you could check to see if it happens with a new project or just your one. If you're using plugins, one of those could be the culprit. Could also try playing a game made by someone else in RMMV to see if it's perhaps something to do with the playtest function or your installation or something. :kaoswt2:
 
Joined
Aug 2, 2019
Messages
35
Reaction score
25
First Language
English
Primarily Uses
RMMV
My laptop is a little on the older side (okay, a lot), and it can overheat because it has a really bad integrated graphics chip. My most basic advice is the same thing I do, I have a laptop cooling pad, and that solves the problem until I can buy a better computer.
 

Latest Threads

Latest Posts

Latest Profile Posts

SF_Vehicle2 and SF_People2_8 added!
index.php

If I made an 8-bit-esque, dark fantasy tileset/graphics pack, would y'all be into that? Like, for Dark Souls demakes, Nintendo vampire wannabes, Castlevania ripoffs and such?

Working title: Alice's 8-bit Gothic. Do or not do? (Like do y'all even use 8-bit style graphics?)
I love editing things .
16b6a8abb5d27bf617d9b802cd5b868a.jpg

* Wall frames made with pencil photo and program photos, * Leaf and Pot, with cliché ideas of flowers
*bear on top of the closet belonging to the art of whtdragon lol.
No better feeling than part of a project just clicking into place without a single issue.

Forum statistics

Threads
118,441
Messages
1,115,999
Members
155,402
Latest member
Bansher
Top